Wat is eco-leer nu precies?

Onze meubels zijn gemaakt van diverse materialen. Daar is eco-leer er één van. Eco-leer bestaat uit een samenstelling van echt leer en polyester. Lees hieronder wat eco-leer is en wat de voor- en nadelen zijn.

Eco-leder bestaat uit een mix van echt leder en synthetisch leder. De restanten blijven over nadat de patronen van de leerhuiden zijn versnipperd. Om eco-leer te maken, worden deze snippers vermalen en vermengd met polyester. Het eco-leder bestaat voor 70% uit leer en voor 30% uit polyester. 

Ecologisch leder heeft dezelfde kenmerken en kwaliteiten als echt leder, maar het heeft bepaalde extra voordelen ten opzichte van echt leder omdat het vermengd is met microvezels. Zo is eco-leder altijd waterafstotend en onderhoudsvriendelijk, wat betekent dat er veel minder kans is op blijvende vlekken.

Voordelen en nadelen

Voordelen

+ Onderhoudsvriendelijk

+ Waterbestendig, minder kans op vlekken

+ Soepeler en goedkoper dan echt leder

+ Duurzaam

+ Uitstraling van echt leer

Nadelen

– Kan door contact met veel zonlicht op termijn verkleuren

– Verkeerde reinigingsproducten kunnen leiden tot onherstelbare schade

Eco-leer bij Siediti

Ecologisch leer is zeer populair onder de zitmeubelen. Dit komt doordat het materiaal goed bestendig is tegen vlekken en het daarnaast ook flexibel en gebruiksvriendelijk is. 

Wat betreft het zitcomfort? Het is een stuk comfortabeler dan producten met 100 % leer.

Ook Siediti streeft naar een duurzame wereld en daarom zorgen wij ervoor dat onze producten steeds op een duurzame wijze geproduceerd worden. Zitmeubelen met eco-leder zijn tevens ook zeer gemakkelijk te combineren binnen verschillende interieurstijlen. In ons assortiment vind je een aantal leuke producten uit eco-leder waaronder hoekzetels, eetkamerstoelen en barkrukken in de shop. 

Klaar om een eyecatcher in huis te halen?

Ga naar de shop en ontdek onze designs

Onderhoud van eco-leer

Nieuwsgierig hoe je het best eco-leer onderhoud?

Klik op onderstaande link en ontdek hoe!

Volg ons op sociale media voor uitzonderlijke promoties of neem contact op voor speciale tarieven in geval van grotere afnames.